Werkervaring opdoen tijdens de HBR-werkweek in Center Parcs

Al jaren gaat HBR (afdeling beroepsonderwijs) met klas 4 op werkweek naar Center Parcs De Eemhof. Corona heeft dit enkele jaren stilgelegd maar nu mocht het eindelijk weer!

Vol enthousiasme gingen we dinsdag 7 maart om 07:30 uur richting Zeewolde. Vier dagen lang genieten en werken! Op een ‘werkweek’ moet er immers gewerkt worden. Leerlingen liepen mee op verschillende werkgebieden binnen het park. De ene leerling liep een dagje mee op de groenvoorziening om de volgende dag in de centrale keuken te staan. Zo liep een andere leerling een dagje op het Cycle Center mee om de dag erna in de bediening van de Action Factory mee te lopen.    

Tijdens de dienst bij het Cycle Center riep een leerling vol trots: ‘Ik heb voor het eerst een fietsband geplakt!'
In de bediening kwamen ze erachter dat bedienen toch echt een vak is dat geleerd moet worden. Waar geleerd wordt, worden fouten gemaakt. Helaas was één meneer de klos en kreeg hij maar liefst twee keer drinken over zich heen! De les: fouten maken mag en is menselijk, maar fooi hoef je dan niet te verwachten.

Tussen de diensten door was er genoeg tijd om leuke dingen te doen. Bowlen, zwemmen, Segway rijden en dit te leren aan je docent. De rollen waren even omgedraaid. Elke dag gingen wij als docent alle werkplekken langs om te kijken of het goed ging. De leerlingen hebben hard gewerkt en er zijn enorm veel complimenten gegeven. ‘Ik heb liever jullie leerling dan tien anderen!’, ‘Wat is ze sterk!’, ‘Ze loopt de benen onder haar lichaam vandaan!’, ‘Hij pikt alles snel op!’, ‘Het is of hij er al jaren werkt’, ‘Komen jullie de aankomende maanden ook nog werken?’.

We kijken terug op een geslaagd avontuur! Op naar de examens!

Cookie instellingen