Kwaliteitszorg

De Inspectie van het Onderwijs (Inspectie) houdt toezicht op de kwaliteit van het onderwijs. “Wat gaat er goed? Wat kan er beter? En wat móet er beter?” Leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) moeten erop kunnen vertrouwen dat het onderwijs op school goed is. De inspectie doet onderzoek bij besturen en scholen en stimuleert ons voortdurend om de kwaliteit te verbeteren.

De toezichtresultaten van de school worden jaarlijks gepubliceerd door de onderwijsinspectie

Scholen op de kaart
Scholen aan Zee is te vinden op Scholen op de kaart, een initiatief van de VO-raad en Kennisnet. Hierin worden alle data over scholen voor voortgezet onderwijs in één systeem verzameld, bewerkt en gevisualiseerd. De informatie is afkomstig van Dienst Uitvoering Onderwijs, de Inspectie en de scholen zelf.  

Het betreft informatie over het schooladvies en de plaatsing, de doorstroom binnen de school, de examencijfers en slaagpercentages, de tevredenheid van ouders en leerlingen, de rapporten van de Inspectie, het schoolklimaat en de veiligheid, het onderwijsbeleid, het schoolondersteuningsprofiel en de schoolkosten.
Ouder(s)/verzorger(s) en basisscholen beschikken op deze manier over betrouwbare informatie. Scholen aan Zee nodigt u van harte uit om www.scholenopdekaart.nl te bezoeken of direct de onderwijsresultaten en het slaagpercentage bekijken door op een van de onderstaande locaties te klikken.

Locatie beroepsonderwijs
Locatie mavo
Locatie lyceum
Locatie Junior College 
 
Cookie instellingen