Reüniecommissie gemeentelijk lyceum doet eerste donatie aan Solidariteitsfonds Scholen aan Zee

De reüniecommissie van het vroegere gemeentelijk lyceum heeft een eerste donatie gedaan aan het Solidariteitsfonds van Scholen aan Zee. Op vrijdag 26 mei heeft de school de donatie in ontvangst genomen en is het fonds opengesteld.

De afgelopen jaren heeft de reüniecommissie voor oud-leerlingen van het vroegere gemeentelijk lyceum met veel succes reünies georganiseerd. Mede door vergrijzing van de doelgroep is besloten te stoppen na de laatste bijeenkomst twee jaar geleden. De commissie heeft na opheffing nog een flink batig saldo in kas. “We waren het er allemaal over eens. Dit saldo gaat naar Scholen aan Zee, zodat minder draagkrachtige leerlingen hier gebruik van kunnen maken”, vertelt Liz van der Star van de reüniecommissie. De donatie van maar liefst € 1614,43 werd op een ludieke manier overhandigd in de beeldentuin van de locatie lyceum. “Hoe mooi is het dat deze eerste donatie gedaan wordt in de tuin van het lyceum vanuit de reüniecommissie van het vroegere lyceum”, aldus een dankbare Hans van Beekum, voorzitter College van Bestuur van Scholen aan Zee. “Een symbolisch moment.”

Scholen aan Zee vindt het belangrijk dat alle leerlingen mee kunnen op schoolreis. Ook leerlingen die niet de financiële middelen hebben. Om die reden is het fonds in het leven geroepen. Het idee is om vanuit de school zelf activiteiten te organiseren om zodoende geld voor het fonds op te halen. Daarnaast is het streven geld in te zamelen door de financiële giften van ouders/verzorgers en externe relaties. Vanaf heden kan er dan ook gedoneerd worden.


Liz van der Star en Hans Trousselot van de reüniecommissie gemeentelijk lyceum overhandigen de donatie op ludieke wijze aan voorzitter College van Bestuur Hans van Beekum en bestuurssecretaris Elske Dirks van Scholen aan Zee.
 
Cookie instellingen