Scholen aan Zee teams vallen in de prijzen tijdens finale Olympic Moves

De afgelopen maanden hebben een aantal Scholen aan Zee teams hard gestreden om zich te plaatsen in de finales van Olympic Moves. Het is gelukt! Voor het eerst sinds jaren stonden er maar liefst vier teams in de landelijke School Final op vrijdag 9 juni in Papendal, Velp en Nijmegen. En niet zonder succes!

Met drie 3x3 basketbalteams en een dansteam mocht Scholen aan Zee zich laten zien tijdens de finale van Olympic Moves op 9 juni. De teams behaalden de overwinning een aantal weken eerder tijdens de regionale finales en mochten zich nu laten gelden tijdens de landelijke finales. De meiden van klas 1, 2 en 3 lieten zien dat Den Helder vol zit met basketbaltalenten. Zij wonnen alle poulewedstrijden vol overtuiging. Tijdens de kruisfinales werd er wederom gedomineerd. De meiden gingen vastberaden de finale in en deze werd dan ook gewonnen. Het meiden schoolteam kon niet achterblijven. Zij lieten mooi technisch basketbal zien. De finale was erg spannend! Ook dit sterke team sleepte de winst binnen en is daarmee – net als het team jongste meiden – kampioen geworden. De Scholen aan Zee dancecrew heeft tijdens de finale ook een enorm succes geboekt. Vijftien dansers van alle Scholen aan Zee locaties hebben de derde plek weten te behalen met streetdance in samenwerking met dansschool The Movement (Rik Niks) uit Den Helder.
 
Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland.


Scholen aan Zee dancecrew met de trofee.
(willekeurige volgorde namen dancecrew) Faith Turay, Nigel Dobbe, Sheena Flagge, Jamy van Vilsteren, Eva Nuchelmans, Lisa Kiekebos, Jairo Kiefte, Riekelt- Jan Selderbeek, Hedir Ben Ismail, Lisanne van der Meulen, Yashomia Virginia, Priscilla Heijmel, Floor Alders, Serayda de Putter, Madelief de Vries


Scholen aan Zee basketbalteam met trofee.
(willekeurige volgorde namen 1, 2, 3 team en meiden schoolteam) Aymar van Alderwegen, Fabiënne Zondervan, Suri Cabalt, Yara Noot, Jente Geestman, Mare Lutterman, Fleur van der Most, Dalí Lobregt, Yaron Dijkstra, Damian de Vries, Ezra de Haas

 
Cookie instellingen