Scholen aan Zee tekent voor gebruik Quelderduijn

DEN HELDER - Noordhollands Dagblad - 11/07/2023

Voorzitter Hans van Beekum van het College van Bestuur van Scholen aan Zee heeft maandagochtend in Quelderduijn met de stichting Beheer Sport- en Evenementenaccommodaties Den Helder (SBE) het contract getekend voor gebruik van (delen van) de hal voor bewegingsonderwijs. Namens BSE tekenden bestuursvoorzitter Ronald den Boer en secretaris Arthur Sweens.

In opdracht van eigenaar Woningstichting/Helder Vastgoed BV wordt momenteel keihard gewerkt aan de verbouwing en verduurzaming van het sportcomplex. Met 3100 vierkante meter is het de grootste en modernste overdekte sportaccommodatie van Den Helder.

Scholen aan Zee zal de komende jaren samen met regionaal opleidingscentrum Vonk uit Den Helder overdag gebruik maken van Quelderduijn ten behoeve van bewegingsonderwijs en opleidingen. Buiten de lesuren wordt de sporthal, die met bewegende wanden in maximaal vier delen is te splitsen, gebruikt door sportverenigingen als basketbal, zaalvoetbal en andere breedtesporten.

Quelderduijn biedt daarnaast topsport, als thuisbasis van de eredivisie-basketbalteams voor vrouwen en heren. Bedoeling is om in Quelderduijn weer evenementen te houden. Ter bescherming van de zwevende houten vloer is daartoe een speciale afdekvloer aangeschaft. Marcel Eckhardt is als beheerder aangesteld en is aanspreekpunt voor gebruikers en evenementenorganisaties.


Hans van Beekum, Arthur Sweens en Ronald den Boer bij de ondertekening in de grote hal van Quelderduijn.
© Foto RedMouse
Cookie instellingen