Trajectklas havo/vwo

Ben jij een leerling die baat heeft bij structuur, voorspelbaarheid en veel persoonlijke aandacht? Dan is de Trajectklas wellicht iets voor jou!
 
Ontstaan
De Trajectklas op Lyceum aan Zee is in september 2023 van start gegaan. Er is in de regio geen vso-voorziening op havo/vwo-niveau. Om thuiszitten te voorkomen en terug te dringen is in samenwerking met het Samenwerkingsverband Kop van Noord Holland, Gemeente Den Helder en Scholen aan Zee deze klas voor passend onderwijs opgezet.
 
Wat biedt de Trajectklas?
De Trajectklas is een havo/vwo-klas voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte uit leerjaar 1 en 2. De klas heeft een groepsgrootte van maximaal 16 leerlingen en naast de docent is er altijd een mentor aanwezig in de klas. We hebben een eigen lokaal op de zorgvleugel van Lyceum aan Zee (groen 0). De docenten komen naar ons lokaal toe om de lessen te geven, behalve bij de vakken LO, BV en WT. We volgen hetzelfde programma als de reguliere klassen, maar dan in een kleine setting met extra aandacht voor plannen, organiseren en leren leren. Ook het uitbreiden van sociale vaardigheden staat centraal. De ontwikkeling van de leerling wordt gevolgd middels het OPP.
 
Doel 
Het doel is om de leerlingen met intensieve ondersteuning de eerste twee leerjaren van havo/vwo te laten doorlopen. In maximaal twee jaar wordt de leerling voorbereid op instroom in een reguliere klas 3.
 
Aanmeldprocedure
De aanmelding verloopt via de huidige school van de leerling. De leerling dient uiterlijk 1 maart aangemeld te zijn.

Klik 'hier' voor het formulier aanmeldprocedure Trajectklas Scholen aan Zee.
Klik 'hier' voor het formulier aanvraag onderzoek t.b.v. plaatsing.
Klik 'hier' voor de observatielijst zelfregulatie in het onderwijs.
 
Meer informatie?
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de Trajectklas, klik 'hier', of neem contact met ons op via trajectklas@scholenaanzee.nl.




 
Cookie instellingen