Locatie Junior College

De locatie Junior College is een kleinschalige school met een veilig pedagogisch klimaat en een goede sfeer. In dit klimaat is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht voor de leerlingen. Door de kleinschaligheid van de school is het Junior College de ideale omgeving voor leerlingen om kennis te maken met het voortgezet onderwijs. 

Het Junior College is een zelfstandige onderbouwlocatie in Julianadorp met klassen voor basis-/kaderberoepsgerichte leerweg, tl, havo en vwo. De leerlingen van het vmbo en de tl stromen na leerjaar 2 door naar de afdelingen in Den Helder. De leerlingen van de havo en het vwo gaan na leerjaar 3 naar de afdeling in Den Helder. Het Junior College zorgt voor een goede aansluiting met de andere locaties, lyceum en beroepsonderwijs.
Er is veel aandacht voor sport en cultuur op het Junior College. De school beschikt bijvoorbeeld over een mooie sporthal achter de school: Sport aan Zee 1. De afdeling organiseert voor alle leerlingen verschillende sporttoernooien en activiteiten.

Het Junior College is niet alleen voor leerlingen uit Julianadorp, maar ook voor leerlingen uit de regio, zoals Anna Paulowna, Breezand, Wieringen, Callantsoog en ’t Zand. De school is prima bereikbaar. Het Junior College is gelegen aan de Akkerbouwstraat in Julianadorp en is via fietspaden veilig te bereiken.

Inschrijving op het Junior College is niet voorbehouden aan leerlingen uit Julianadorp of omgeving; ook leerlingen uit bijvoorbeeld het centrum van Den Helder kunnen ingeschreven worden. Voor leerlingen die het kanaal moeten oversteken, maakt Scholen aan Zee het mogelijk om gratis gebruik te kunnen maken van het veerpontje Westeinde. Hiervoor krijgen deze leerlingen een speciaal pasje uitgereikt.

Klik hier voor de contactgegevens.
Cookie instellingen