Locatie lyceum

Leerlingen met een vmbo-tl, havo- of vwo-advies (vwo omvat atheneum en gymnasium) gaan naar de locatie lyceum. Dit is een ruim opgezette locatie met grote lokalen en veel ruimte voor leerlingen om te ontspannen met klasgenoten of huiswerk te maken. De relatie met de leerling is één van de belangrijkste pijlers van de school. Als een leerling zich veilig en prettig voelt kan het echte leren pas beginnen.

Voor elke leerling op Scholen aan Zee streven we ernaar deze de ruimte te bieden om zijn talenten te ontdekken, te verkennen en te ontwikkelen op onder andere het gebied van techniek, taal, sport en theater. Er worden hiervoor bijvoorbeeld talenturen aangeboden in de eerste twee leerjaren en er vinden extracurriculaire activiteiten plaats die voor elke leerling toegankelijk zijn.
 
We zijn aangesloten bij Bètapartners: een netwerk van hoger onderwijsinstellingen en vo-scholen, dat de keuze voor bèta- en technische studies aantrekkelijk wil maken. In de bovenbouw worden interessante bedrijfsbezoeken georganiseerd. In het Pre-University College werken we samen met de Vrije Universiteit Amsterdam om leerlingen hun talenten te laten ontdekken en ze voor te bereiden op hun studie. Via loopbaanbegeleiding kunnen leerlingen zich inschrijven voor masterclasses op de VU. Studenten van de VU komen op de afdeling om de bovenbouwleerlingen te begeleiden bij het opstarten van het profielwerkstuk.

Klik hier voor de contactgegevens.
Cookie instellingen