Onze Rijke Schooldag

Welkom bij onze Rijke Schooldag, een initiatief van de overheid dat is gelanceerd in 2022. De Rijke Schooldag is onderdeel van het programma School en Omgeving. Dit bijzondere programma heeft als  doel de kansengelijkheid onder kinderen en jongeren te vergroten, door gedurende hun basisschool- en middelbare schooltijd extra activiteiten aan te bieden die hun ontwikkeling bevorderen.

In heel Nederland bundelen scholen, gemeenten en diverse partners in coalities hun krachten rondom scholen of in wijken om programma's te realiseren die kinderen en jongeren inspireren en stimuleren. Deze programma's zijn doordrenkt met activiteiten die hen helpen ontdekken waar hun talenten liggen, zelfvertrouwen op te bouwen en de wereld om hen heen te verkennen.

Scholen aan Zee is trots om deel uit te maken van deze betekenisvolle coalitie. Als partner binnen de coalities betrokken bij "School en Omgeving" zetten we ons gezamenlijk in om kansongelijkheid onder leerlingen aan te pakken. Samen creëren we een omgeving waarin elk kind de kans krijgt om te bloeien, te ontdekken en te groeien, ongeacht hun achtergrond.

Dankzij de Rijke Schooldag en de inspanningen van coalities door het hele land, wordt het pad naar gelijke kansen geplaveid. Laten we samen bouwen aan een toekomst waarin elk kind de mogelijkheid heeft om zijn potentieel volledig te benutten en zijn eigen unieke pad naar succes te bewandelen.

Bekijk hier ons aanbod Rijke Schooldag:

2024

2023

Cookie instellingen