Inholland, Vonk en Scholen aan Zee slaan de handen ineen voor de techniek Denktank!

 “Hoe kunnen wij het podium van Sail Den Helder 2023 gebruiken om jongeren (en hun ouders) – die het evenement komen bezoeken - te stimuleren keuzes te maken voor leren / werken in de techniek?”

Een interessant vraagstuk geformuleerd door Stichting Sail Den Helder. En wie kan zich beter bezighouden met het beantwoorden hiervan dan de daadwerkelijke doelgroep? Hogeschool Inholland, Vonk en Scholen aan Zee hebben de handen ineen geslagen voor het samenstellen van een Denktank, bestaande uit een groep enthousiaste en innovatieve scholieren en studenten. De bron van expertise!

De kick off van de Denktank heeft op donderdag 16 februari plaatsgevonden bij het Microsoft Datacenter in Middenmeer. De inspirerende locatie was perfect voor de aftrap en gaf voldoende stof tot nadenken. Tijdens de rondleiding door het datacenter werden pas werkelijk de omvang, complexiteit en impact duidelijk van de techniek en de uiteenlopende werkzaamheden die hiermee gemoeid zijn. Is dit inzichtelijk en bekend bij het publiek en daarmee ook de toekomstige generatie die met deze techniek zal gaan werken? Wij zijn ervan overtuigd dat onze scholieren en studenten van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo dit onder de aandacht kunnen brengen als zij de komende maanden hun krachten gaan bundelen. Het enthousiasme dat wij tijdens de rondleiding hebben meegekregen zullen wij met elkaar vertalen in de Denktank. Een mooie eerste stap richting het beantwoorden van het vraagstuk.

Wordt vervolgd.

Fotocredits: Microsoft
Cookie instellingen