Examenuitslag zorgt voor veel lachende gezichten bij Scholen aan Zee

Regio Noordkop 14 njuni 2023 - redacteur: Peter Rus

Den Helder – Een hoop vrolijke scholieren bij de afdeling beroepsonderwijs van Scholen aan Zee woensdagmiddag. Alle examenkandidaten kregen hun examenuitslag te horen en mochten een paar uur later hun cijferlijst ophalen. Veel trotse docenten wachtten hun leerlingen op.

De geslaagde leerlingen werden op het schoolplein onthaald door de energieke klanken van de aanwezige brassband. Ook stonden de trotse mentoren en docenten klaar om hun pupillen te feliciteren met het behalen van hun diploma. De leerlingen kregen rond half drie het verlossende telefoontje. “Ik zat de hele ochtend in spanning”, vertelt een van de geslaagden. “Toen werd ik om half drie gebeld en was het niet school, maar mijn tante. Daarna belde school mij gelukkig alsnog.”

Herkansers
De leerlingen die een examen moeten herkansen, werden een uurtje voor de geslaagden ontvangen. Daar kregen ze uitleg hoe zij alsnog kunnen bewerkstelligen hun felbegeerde diploma te behalen. “Volgende week donderdag of vrijdag is de herkansing voor hun AVO-vak, en daarna nog voor hun praktijkvak”, vertelt docent Astrid van Kessel, die dit jaar na 40 jaar afscheid neemt van het onderwijsvak. “Hopelijk is uiteindelijk iedereen geslaagd.”

Na de woorden van Zonneveld volgden de afzwaaiende leerlingen hun weg naar de praktijklokalen, waar zij uit handen van hun mentor hun cijferlijst kregen uitgereikt. Nadat de formaliteiten waren afgerond, was het tijd voor feest. De aula was voor de feestelijke gelegenheid omgedoopt tot feestzaal met als thema Hawaï. De leerlingen konden dansen op de hits van de DJ, foto’s maken bij de fotowand en genieten van mocktails bij de bar. Ook buiten was genoeg te beleven met een barbecue en een vuurkorf met bijbehorende marshmallows.

Cookie instellingen