Scholen aan Zee en Suus Geluk slaan handen ineen tijdens Sail Den Helder 2023

Speciaal voor Sail Den Helder hebben Suus Geluk en leerlingen van Scholen aan Zee, locatie de Schakel, een aantal punten op het terrein aangekleed met bloemen. Zo worden de toegangsbrug, het onderwijsplein, het hoofdpodium en de GEM-stage aangekleed met prachtige bloemstukken, en verzorgen de leerlingen de bloemen bij de Price Giving en de Crew Parade. Het team is herkenbaar als TEAM GELUK.

Samenwerking in het teken van Rijke Schooldag
Tijdens het evenement Sail Den Helder 2023 komt een prachtige samenwerking tot uiting die is ontstaan vanuit de subsidievertrekking Rijke Schooldag. Dit is een initiatief van de overheid met als doel leerlingen de kans te geven om ervaringen op te doen die ze anders niet gemakkelijk zouden krijgen. De betrokken partijen - Scholen aan Zee en Suus Geluk - dragen zorg voor het bijbrengen van de kunst van het bloemschikken aan de leerlingen en laat hen in aanraking komen met ondernemerschap.

Workshops voor anderstalige leerlingen
Onlangs is er ook gestart met het aanbieden van workshops aan de leerlingen van Scholen aan Zee, locatie Schakel. Hier worden anderstalige leerlingen van over de hele wereld door middel van intensief taalonderwijs voorbereid op een vervolgopleiding (NT2). De workshops helpen bij het integreren in de Nederlandse maatschappij en zijn bevorderend voor een gunstig toekomstperspectief van onze leerlingen.

De Schakel-leerlingen zijn tijdens Sail Den Helder hard aan het werk om onder leiding van Suus Geluk prachtige bloemstukken samen te stellen die te bewonderen zijn tijdens het evenement op het terrein.

Cookie instellingen