Stichting Taalweek

Op 8 november 2021 en 24 januari 2023 is ‘Stichting Taalweek’ langsgeweest op onze afdeling beroepsonderwijs voor een rondleiding en een gesprek met twee van onze leerlingen.

Taalweek is een stichting die een week lang in een vakantiepark zit met Anderstaligen om zoveel mogelijk bezig te zijn met de Nederlandse taal. Beide keren was het onderwerp ‘het ontdekken en kunnen benoemen van jouw kwaliteiten’. Hierover gingen ze in gesprek met onze toppers Jesse Pels en Cas Tiel. Wat deden deze mannen het goed! Ze konden zelf benoemen wat hun kwaliteiten waren, goede vragen bedenken en stellen en het gesprek gaande houden! Michael Bos was onze tourgids en gaf informatie over onze school en hoe het Nederlands onderwijssysteem werkt.

Beide keren waren de cursisten van ‘Stichting Taalweek’ erg enthousiast en vonden het leuk om te zien hoe het onderwijs bij ons is. Een dame uit Iran gaf aan dat ze het fijn vond hoe wij als docenten omgingen met de leerlingen. Dat ervaart zij in haar moederland anders en minder positief.

Het waren zeer geslaagde middagen!






 
Cookie instellingen